just what I said

Idag var jag hos Anette, vi lyssnade på låtar jag tog med några jag kanske ska spela på julkonserten har inte bestämt mig än så det ska jag försöka göra tills nästa vecka så ska jag öva. Sen ska jag spela in i studio också, ska bara välja lite låtar. Vi kollade på youtube också för hon hade sätt en klipp på tv om Patti Smith och sa att alla som sätt henne var helt golvade och imponerade över hur duktig hon var på scen, hur hon uppträdde och det har jag läst också eller jag vet ju det eftersom alla som sätt henne säger det och jag har ju själv sätt det också. Även om hon är vild nu så var hon en aning vildare back in the day, 70-talet liksom!

Sen visade jag ett klipp på Patti när hon var med i en interjuv från 1978, sjukt kul! Anette bara "åhh, vad rolig och härlig hon är man blir helt kär i henne ju" "visst blir man sa jag?" haha. it's true. sen ler hon så sött också. Sen efter ett tag blev Anette helt rörd (Patti pratar på ett speciellt sätt, altså hon är väldigt djup emellanåt) Anette fick tårar i ögonen och sa "åh, jag blir helt rörd. Det är inte ofta jag blir såhär rörd av personer, tack så mycket för att du upptäckte henne Sophia så att jag också fick uppleva henne" haha. :) Sen bad hon mig spara klippet på hennes favoriter. så gulligt!

men det är sant, Patti Smith har något speciellt både när hon pratar, sjunger och allt annat hon gör. Man blir helt tagen av henne! Hennes röst när hon pratar är ju också bara för snygg!

Här är iallafall klippet, så kul och fint!

Marianne Faithfull, something better 1968


Marianne Faithfull, tycker denna låten är så fin och hon sjunger den så fint. Bara sitter där och ser ledsen ut, det är vackert!

Detta måste vara innan hon knarkade ner sig, förresten hon var tillsammans med Mick Jagger!Marianne och Mick Jagger

jag blev fullständigt golvad första gången lou reed spelade "heroin" - john cale

Detta är nog min favoritbok of all time, den är så sjukt störd och rolig. Jag har nämt den flera gånger och den heter Please kill me! Men hela titlen är egentligen Den ocencuerade historien om punken please kill me! men folk brukar kallar den please kill me lättare så! Tänkte bara skriva lite störda, roliga saker från den boken för den är så jävla bra! Skriver vilka som medverkade också! Tänkte skriva fler roliga, störda, sorliga saker någon annan dag också! :) För det är rätt kul!Lou Reed: Född 2 mars 1942. Reed är känd som medlem i den inflytelserika rockgruppen The Velvet Underground såväl som genom sin solokarriär och har haft en bestående inverkan på bland annat punken och den alternativa rockscenen.

John Cale: Född 9 Mars 1942, John Cale, född 9 mars 1942 i Garnant, Carmarthenshire, Wales, är en brittisk sångare, violinist, gitarrist, basist, pianist, låtskrivare och producent. Han är mest känd är han för sitt medlemskap i avantgarde-rockgruppen The Velvet Underground men har även gett ut en lång rad egna album och producerat andra musikers material.
Han producerade Patti Smith's debut album Horses och tre av Nicos album.Lou Reed:
När vi började spela ihop så hade vi inga pengar och bodde i en lägenhet som kostade trettio dollar i månaden. Vi åt gröt morgon, middag och kväll och livnärde oss på att ge blod och ställa upp på bilder i billiga veckotidningar av de snaskigare slaget. När bilden på mig publicerades stod det att jag var en galen våldtäksman och mördare och att jag hade dödat 14 barn, bandat allt ihop och sedan spelade upp det i en lada i Kansas om nätterna. När John Cale var med stod det att han hade dödat sin älskare för att han ville gifta sig med Cales syster och han ville inte att hon skulle gifta sig med en bög.

Sterling Morrison: Lou Reeds föräldrar gillade inte att han höll på med musik och hängde med slödder som oss. Jag var skraj för dem trots att de enda jag såg eller hörde av dem var deras ständiga hot om att låta omhänderta Lou och spärra in honom på mentalsjukhus. Vi hade det hängande över våra huvud. Varje gång Lou fick gulsot så ville de spärra in honom.

John Cale: Det var därifrån Lou fick inspiration till sina bästa låtar. Hans mamma hade varit någon skönhetsdrottning och jag tror att hans far var förmögen revisor. De satte honom på sjukhus när han var bara barnet. Där gav de honom elchockbehandling. Tydligen var det så att när han läste på Syracuse University var man tvungen att välja mellan gymnastik och reservofficerutbildning. Lou hävdade gymnastik var uteslutet eftersom han skulle slå sig gul och blå och på reservofficerutbildningen hotade han en lärare till livet. Sedan slog han handen genom ett fönster och blev inlagd på mentalsjukhus. Jag är lite osäker på detaljerna. Varje gång Lou berättade den historien så ändrade han lite på den.haha sjukt stört!!! Speciellt det första!

den dagen då jag upptäckte patti smith


Patti Smith - Horses (eller egentligen Land som den egentligen heter på hennes album) det är första låten hon sjunger i detta klippet fast hon kortar ner den lite för på albumet är den 9 minuter lång, här är den ungefär 4 min sedan sjunger hon Hey Joe!
Detta var den första låten jag hörde med Patti Smith, jag läste om henne i boken PUNKEN PLEASE KILL ME där stod mycket om henne och jag kollade upp nästan alla i boken och bl.a. henne då och sökte på youtube och klicka på just det här klippet och jag älskade det direkt, detta var något jag aldrig sätt eller hört tidigare det var annorlunda och det kanske var därför jag älskade det. Sen resten är historia, nu älskar jag allt med henne och hennes musik, hon har ju mycket poesi med i sina låtar. Hon är så mycket mer än bara en sångerska och låtskrivare, hennes sätt att skriva låtar det är magiskt och hela hennes sätt att uppträdda är fantastiskt!

Patti Smith Live in Frankfurt 20/7 2009 <3 del 2

Patti Smith konserten i frankfurt del 2 nudå:) del 1 finns här!

glömde skriva i förra inlägget att när vi stod och skulle köpa tröjor så fanns där en lista där det stod att Patti Smith Group skulle öppna upp en hemsida (de har redan en, men det menar väl en bättre antar jag för den har inte jättemycket) och så stod det typ att Patti Smith gärna vill att du ska skriva den email adress och så får du nyhetsbrev osv :) så det gjorde jag såklart! :D


sen sjöng hon också en sång för barnen i palestina aww, hon tillängnar alltid låtar till dem som har det svårt.. och hon är ju emot krig och allt sånt!

sen under en låt så satte sig patti ner på huk och då  kom hon tjejen med blommorna som jag och pappa såg tidigare på dagen hon gick också där vid baksidan och då sprang hon fram och gav blommorna till patti awww :D haha


Sen så sa hon hejdå och vinkade och så gick hon ut fast alla ropade såklart in henne igen och så kom dom tillbaka och så sjöng dom några låtar och den första låten var den som jag verkligen ville att hon skulle sjunga som ja la upp innan We three som jag sa att jag skulle gråta om hon sjöng¨åhhh så bra den var.. och så stå så nära när hon sjöng den så magiskt!!!!!! jag var världens lyckligaste.. Hon sjöng åtta av mina favorit låtar Rendondo Beach, Rock 'n' roll nigger, Gloria, Beacuse the night, Dancing barefoot, Free money, We three, people have the power sen sjöng hon ju en massa andra skitbra låtar men det åtta är några av mina absoluta favoriter :) sen gjorde hon mycket annat emellan, hon liksom gjorde lite poesi med musik och lite hittade hon säkert på direkt på scenen så som jag läst i boken please kill me om punken sen spelade hon elgitarr och så i slutet så tog hon typ sönder den haha, hon drog av strängarna på den!! haha! :) :)sen pratade hon med publiken och sånt så man skrattade en massa också, det var så mycket mer än bara en konsert!!! Hon hade inga klädombyten hon hade inte ens "finkläder, scenkläder på sig" hon hade vardagskläder så som "punkarna" brukade ha på 70-talet och hon dansade inte på scenen, hade inga "specialeffekter", bara en hel vanlig scen! Tänk att något så enkelt kan vara mycket bättre och roligare att se på.. jag minns själv andra konserter jag varit på typ 15 klädombyten, 20 dansare, det sprutar ut en massa glitter och så körsångerskor, Patti hade sina 2 gitarrister som hoppade in och sjöng någon vers och körade ibland..

altså hela patti smiths band kallas Patti Smith Group.
Pappa sa att hon var känd och han lyssnade på henne en del och han visste vem hon var bl.a. för att hon var den första kvinnliga artisten som ledde ett band, Hon var ju enda tjejen i bandet också. På tiden var det inte så vanligt att en tjej ledde ett band speciellt inte ett punkrock band.

Sedan när konserten slutade så väntade vi där inne, kanske var 30 personer som satt kvar inne i konsertsalen Tony Shanahan kom ut och pratade lite och han skrev atugraf till vissa, han var jätte trevlig och han är en av gitarristerna.. han berättade även att en ny platta kommer ut snart och de ska antagligen på turné i sommar altså 2010 :D:D:D I europa åh så glad jag blev!!! SKA DIT DÅ :D:D:D:D
Tom verlaine heter en annan som spelar i patti smiths band nu, innan på 70-talet spelade han i ett populärt band som hette Television.  Patti dejtade också honom ett tag på 70-talet, hon var ett fan av televison också! coolt, jag har lyssnat på dem också och läst om dem, häftigt att ha fått sett honom också då:D

Tom verlaine (Television) och Patti Smith någongång på 70-talet!Efter konserten ett tag så var vi tvugna att gå ut ur konsersalen, åhh jag som ville se ifall patti kom ut :( men sen gick vi ut och pappa frågade ifall vi skulle gå på baksidan och titta det var där turné bussen stod och det ville jag men hade ändå inga hopp typ att vi skulle få se henne.. när vi var påväg dit så sa jag ändå hur lycklig jag var för jag hade ändå fått stå nära henne och fått uppleva en fantastisk konsert, jag kommer aldrig glömma det plus att jag hade fått köpa en tröja med pattis äkta atugraf på den (fick den av pappa) :) men så var vi framme och där stod typ 10 personer där och väntade bl.a. den där unga killen som jag såg gå fram och tillbaka när jag låg utanför konserten på dagen.. såg han gå fram och tillbaka flera gånger där vid baksidan sen typ 2 minuter efter vi kom ut kom en trött patti med en filt runt om sig aw hon var trött men hon stannade ändå och skrev atugrafer till alla och så sa hon "oh, the problem is I can't see what im writing it's to dark" och så fick hon försöka få ljus på något sätt aww :) så söt och så snällt att hon skrev till oss alla jag stod PRECIS brevid henne också efter ett tag..


här är en av bilderna från början, då stod jag inte brevid patti ännu.. men bilderna blev helt dåliga ju för jag hade tydligen ställt in den på nattblixt eller något så blev helt konstigt!!!! SKIT OCKSÅ, aja det viktigaste är att jag fick träffa henne iallafall.. så spelar inte så stor roll :D men riktade några pilar så ni vet var hon är och var jag är :)

sen frågade hon "does anyone else want a atugraf? or has everyone got one?" och så hade alla det så tackade hon och sa "you were all great" och så vinkade hon åt oss och hon tittade på mig wiiiiieee, vi var ju inte så många.. haha så tur att vi hade varit där hela dagen innan så vi visste var baksidan :D:D

sen kom Lenny Kayle ut och han skrev atugrafer till vissa och han frågade om han fick låna min penna och det fick han hahahaha.. två gånger aw :) haha, sen så sa pappa till han "have fun in japan" för de skulle dit nästa dag :D och han bara "ohh yes we're going to japan, thank you very much" hahah.. sött!!


jag i patti smith tröjan lycklig efter jag fått pattis atugraf :D

åh idag är det en vecka sedan konserten, åh vill dit igen!! saknar det så, 20/7 2009 en av de få bästa dagarna i mitt liv! jag tackar gud för denna dagen och tackar alla som gjort det möjligt!! <3<3<3 det är något jag aldrig kommer att glömma, jag var så lycklig!!!! även om jag någon gång blir dement så är detta något jag alltid kommer att minnas!!! åh tack till patti smith group!!!!!! :D

boy cried wolf

I lördags var jag först och åt borta hos en vän som bjöd hem oss på middag :) sedan kollade jag lite på Patti Smith dokumentären Dream of life och grät lite haha den är så fin och lite sorlig sedan ringde elin vid 9 tiden och frågade om jag ville följa med henne till helsingborg ett tag och det ville jag så lovisa körde oss ditt för hon var ändå ute och körde med några vänner.. så vi gick där ett tag åkte en karusell haha.. snurrade skitsnabbt hela tiden vi vart helt yra!!!!! efter det tog vi bussen hem och som jag skrattade bussen var helt full men vi lyckades få platser iallafall!! sedan gick två tjejer av framför oss och så ställade sig en man i 30-årsåldern eller något i dörren och skrek jag fattade inte, trodde först att han skrek åt tjejerna men så skrek han åt sin kompis som nog var lite yngre "KOM TILLBAKA KOM TILLBAKA, KOM HIT NU DU KAN FAN INTE GÅ UT OCH KISSA NU BUSSEN MÅSTE KÖRA JUUU!!!!!!!!!!!!" hahahahaha som vi skrattade!!! så kom han tillslut in igen helt packad haha!

just nu sitter jag och lyssnar och laddar över mina CD skivor med patti smith till datorn och kollar lite på gamla 70-talsband på youtube bl.a. Joy Division!!

fatta hur awesome patti är när hon sjunger Birdland live det finns med på denna skivan.. hur kan man vara så awesome? se, man behöver fan inte ha en röst som mariah carey för att vara awesome, jag lyssnar hellre på pattis röst den är mer personlig och äkta!


imorgon ska jag till helsingör och nu snart ska jag till helsingborg! :)


a color isn't just a color

okej lite olika hårstilar jag funderar på nu är trött på mitt hår:

1: jag färgar det platinablond som marilyn, parmanentar det


2. Jag behåller det blonda som jag har nu fast jag får ta bort det som är lite gult med silverschampoot och så klipper jag lugg den frisyren som nico har
det finns inte jättemånga färgfoton på Nico där man ser hårfärgen bra

11744437926590.gif image by meyow22
men hittade denna, här ser man hårfärgen rätt bra! och så frisyren nico har här:
4: färgar det brunt såhär som bebe buell, klipper antingen lugg som hon har på vissa bilder eller inte

eller så tar vi svart såsom katy perry och frisyren med så fint!
fyfan vad svårt altså.. bara det att det tar så långt tid att få tillbaka det till blond igen!! äsch jag vet inte, jag kanske ändå trivs bäst i mörkt haha eller inte jag vet inte så svårt.. behöver hjälp altsåå!Patti Smith konserten del 2 kommer upp typ imorgon tänkte skriva det idag men ska bort ikväll så det får vänta, är fortfarande sjuk så får väl se hur det går menmen:)

black or not

mitt hår har blivit missfärgat haha blåa slingor nu haha av silvershampoot!!!

nu funderar jag att färga mitt hår svart istället såhär fint:


vågar jag?? ska jag eller ska jag inte?? Hmm HJÄLP MIG!!!!


have you ever...

1. Drove a car? bara ratten :P
2. Slept in a different bed? Ja
3. Had your heart broken? Ja
4. Made out with 2 different people in one night? nej
5. Thought your cousin was hot? Ja
6. Been in love? Ja
7. Slept past noon? Ja
8. Taken a shower with the opposite sex? Ja
9. Gone over the speed limit? Nej
10. Painted your room?  ja
11. Played strip poker? Ja
12. Danced in front of your mirror? Ja..
13. Gotten high? Nej tyvärr haha
14. Had a "dirty" dream? Ja
15. Stole money from a friend? Nej
16. Gotten in a car with people you just met? Ja
17. Been in a fist fight? ja
18. Snuck out of your house? Ja
19. Had feelings for someone who didn't have them back? Ja
20. Been arrested? Nej
21. Made out with a stranger? Ja
22. Left your house with out telling your parents? Ja
23. Had a crush on your neighbor? nej eller jo när jag var typ 5
24. Ditched school/college/work to do something more fun? Ja
25. Slept in a bed with a member of the same or opposite sex? Ja
26. Seen someone die? Nej
27. Been on a plane? Ja
28. Kissed a picture? Ja
29. Slept in the opposite sex's bed? Ja
30. Love someone or miss someone right now? Ja
31. Laid on your back and watched cloud shapes go by? Ja
32. Made a snow angel? Ja
33. Played dress up? Ja
34. Cheated while playing a game? Ja
35. Been lonely? Ja
36. Fallen asleep at work/college/school? Ja
37. Been to a club? Ja
38. Felt an earthquake? Ja
39. Touched a snake? Ja
40. Ran a red light? ja
41. Been suspended from school? Nej
42. Had detention..? minns inte, tror det
43. Been in a car? Ja
44. Hated the way you look? Ja
45. Witnessed a crime? Ja
46. Been lost? Ja
47. Been to the opposite side of the country? Ja
48. Felt like dying from embarrassment? Ja
49. Cried yourself to sleep? Ja
50. Sang karaoke? Ja
51. Done something you told yourself you wouldn't do? Ja
52. Laughed till some kind of beverage came out of your nose? Ja
53. Caught a snowflake on your tongue? Ja
54. Kissed in the rain? Nej, I wish haha
55. Sung in the shower? Ja
56. Had a dream that you married someone? nej
57. Played getting married? Nej
58. Got your tongue stuck to a flag pole? Nej
59. Ever gone to school/college/work partially nude? Nej
60. Been a blind date? Nej
61. Sat on a roof top? Ja
62. Didn't take a shower for a week? Nej
63. Ever been too scared to watch scary movies alone? Ja
64. Played chicken? nej?
65. Been pushed into a pool with all your clothes on? Nej
66. Been told you're hot by a complete stranger? Ja
67. Broken a bone? Nej
68. Been easily amused? Ja
69. Laugh so hard you cry? Ja
70. Cheated on a test? Ja
71. Forgotten someone's name? Ja
72. Blacked out from drinking? Ja
73. Played a prank on someone? Ja
74. Gone to a late night movie? Nej
75. Made love to anything not human? Nej
76. Failed a class? Nej
77. Choked on something you're not supposed to eat? Nej
78. Played an instrument for more than 10 hours? Nej
79. Cheated on a girlfriend/boyfriend? Nej
80. Did you celebrate the 4th of July? Ja
81. Thrown strange objects? Ja
82. Felt like someone else? ja
83. Thought about running away? Ja
84. Ran away? ja
85. Had detention and not attend it? Nej
86. Made parents cry? Ja
87. Cried over someone? Ja
88. Owned more than 5 sharpies? Nej
89. Dated someone more than once? Nej
90. Have a dog? ja
91. Own an instrument? Ja
92. Been in a band? Nej
93. Drank 25 sodas in a day? Nej
94. Broken a cd? Ja
95. Shot a gun? Nej
96. Been on facebook for more than 5 hours? nej, isåfall har jag bara glömt att logga ut
97. Fell asleep at the computer? nej
98. Have a major crush on someone right now? njaee nää
99. Have a religion? Ja
100. Thought about what people would say at your funeral? Ja

chockade?
haha, är sjuk just nu också.. blää nu ska jag lägga mig och titta på lite patti smith dvd:er :) awesome!!!

amazing


Detta filmade jag, det var när hon sjöng dancing barefoot då när alla hade börjat ställa sig vid scenen som jag skrev om i inlägget under.. Ett litet klipp bara, några sekunder.. filmnade inte hela låten! men man ser när hon går fram mot mig iallafall :D 

men seriöst förstår ni nu hur närma jag faktiskt var? hon stod precis framför mig! Jag vet inte om jag ska gråta eller vad jag ska, jag kan fortfarande inte förstå det!

Patti Smith Live in Frankfurt 20/7 2009 <3 del 1

lång läsvarning :D

så vi åkte i söndags, jag kunde inte sova så jag sov endast 3 timmar den natten eller kanske två. Resan gick bra, när vi kom fram till hotellet sov jag lite till :) Sedan gick vi en runda i stan, vi bodde i ett område vid utkanten av frankfurt men vi bådde i frankurt.. Men detta hotellet låg liksom närmast konserthuset så det var därför vi valde att bo här, vi åkte ju ändå hit för konsertens skull :) Men det var mysigt & hotellet var mega fint! Vi gick till ett café och åt Pasta Pesto :) skitgott!!!!!!!!!!! Sen gick vi runt och kollade lite i stan, vilket inte var stort men mysigt vi tänkte åka in till riktiga centrum altså frankfurt men det sket vi i.

till konsertdagen då!!
Vi gick redan till Jarhunderthalle (där konserten var) vid ett tiden på dagen och det tog ungefär 40 min att gå dit. Sen var vi där hela dagen tills konserten började vi åtta. Vi hittade en liten hamburgar,korv, snitzel resturang 5 min därifrån så vi åt hamburgare där och jag fick två presenter när vi gick haha två hjärtan det stod ich libe haha sedan gick vi till Jarhunderthalle igen och var där en stund vi gick runt hela och kollade flera gånger, gick till baksidan och såg en svart turne buss åh jag fick värsta lyckoruset bara av att se hennes turné buss, visste inte ens om det var hennes eftersom det kan vara ett förband också.


hennes turné buss!!! :) man kan inte se det här på bilden men på sidan stod det liksom tourbus :)

Vi gick säkert runt 5 gånger och kollade, vi var rätt rastlösa haha! Sen somnade vi i gräset också haha eller inte jag så jag passade på att ta lite foto också och ha utkik efter patti smith ifall hon skulle komma.. där kom en bil fram och tillbaka och lämnade av någon, kanske var det Patti :P Bilen körde iallafall upp här på denna "bron" eller vad man ska kalla det!! Där var en öppendör också men vi gick aldrig in, hade ju ändå blivit utslängde ändå och kanske hade vi inte fått gå på konserten då och då hade jag ju fått panik!!
Där kom en ung kille också i 25-30 årsåldern också som gick fram och tillbaka när vi låg där i gräset såg honom flera gånger haha, han letade nog också efter Patti :) Sen kom där en tjej med blommor också som hon antagligen tänkte ge till Patti haha!


Såg den här på framsidan, var tvungen att foto den haha! :) Det var en massa band som skulle spela bl.a. Lou Reed i augusti också en legend från 70-talet och slutet av 60-talet han var med i bandet The Velvet Underground :)
Sen Mando Diao, dom är väl svenska tror jag? och sedan några jag inte visste vilka de var någon jag la på minnet Tori amo? eller något, vet inte vem det är!

När klockan var runt 6 och där började komma lite människor, inte många men vi såg en pappa och antagligen hans dotter hon var kanske i 25 års åldern de båda hade en Patti Smith tröja på sig :)  men iallafall så vi gick till resturangen igen och tog vars en dricka och så.. sen vid kvart över 7 gick vi tillbaka till Jarhunderthalle och då hade där kommit en massa människor :) skitcoola människor också, många gamla såklart 50-68 årsåldern såna som var unga under 70-talet men där fanns såklart en del i 20-30 års åldern också men medelåldern var väl 45-55 runt där omkring men det var ju bättre då slipper där vara så jäkla skrikit och folk som trängs & sånt!! Sen var det så häftiga man såg att många hade varit gamla punkare och hippies haha, hade fortfarande kvar sin stil så häftigt!!!
sen gick vi ialalfall in och där sålde de tröjor och mat och sånt :)
YES tänkte jag, äntligen kan jag få en Patti Smith tröja :)
Dom sålde två tröjor tror jag att det var en svart med texten "jesus died for somebodys sins but not mine"
en känt citat ur en av patti smiths låtar gloria. Sen sålde dom en tröja med en bild på Patti och hennes äkta atugraff, hon hade skrivit några sådana innan konserten och så en väska också med hennes äkta atugraf på, åh en sådan den tröjan måste jag bara ha liksom, sen såg jag TVÅ svenskar haha. En ung tjej och en ung kille dom köpte också den tröjan! sen fanns där bara EN KVAR i SMALL.. jag hade panik, jag måste ha den! så var den en tjej i kanske 30års åldern som ville köpa den fast hon var rätt tjock (tack för det liksom) så frågade hon om tröjan så sa hon som jobbade där att det var small så sa hennes kompis "Do you think it will fit you?" hon tjocka bara "nooo, I don't. I take the black one and one of those bags" jag bara YEEEEEEEEEEEEEEES!!! sen direkt efter så fick jag vara snabb och säga att jag ville ha tröjan så ingen annan tog den haha!!

Efter det gick vi och åt, det sålde dricka & typ nachos och såna typiska tyska kringlor så jag tog en sådan måste ju äta lite tyskt när jag väl är där. :)

Sen var det då dags, åhhhhhhhhhhhh!!!! jag var så lycklig! Vi satte oss och upptäckte att det faktiskt inte var så dåliga platser som vi trodde såhär såg det ut:Hon har alltid olika flaggor på scen, hon är mycket politisk hon hatar George Bush och hon hatar krig!! Hon hade ritat ett peace märke på sin byxa :D


och så kom hon in och sjöng "Free Money" den startar så sorligt och lungt och jag började gråta direkt HAHAHA... ja jag satt och storböla jag kunde inte fatta att denna människa jag beundrar så stort och som jag läst så mycket om och sätt på tv och lyssnat på hennes fantastiska musik en legend helt enkelt stod framför mig och sjöng det bara slog mig och jag grät herregud till slut slutade jag gråta iallafall och jag filmade lite, men det tar ju en evighet att lägga upp på youtube så jag lägger in det senare!!!


sen sjöng hon en låt, I went to frankfurt hahaha på skoj men hon hittade på allt :) Hon blandade poetri med sin musik, sen sjöng hon en Jimi Hendrix låt också:)

hon spelade trumpet också eller ngt =P men bara en liten stund..Sen när hon sjöng "Dancing Barefoot" så började en massa folk springa fram till scenen.. och ställa sig där, för där var inga ståplatser innan.. Så jag sprang också fram och ställde mig precis vid scnenen och hon gick fram och tillbaka så hon var bara några cm framför mig ibland helt sjuuuukt :D
sen så satte hon sig ner på scenen vid ett tillfälle och tjejen med blommorna jag skrev om i början kom springande och lämande dem hahah :D awww!!!

sen sa hon "I would like to delicate this next song to the moon"
sen sa hon "Why not?" och så skattade hon lite :) och så sa hon
"Månen människorna trodde de kunde ta över bara för att de trampade på den" eller något sånt var det iallafall hon sa =P sen sjöng hon Ghost Dance :)Kolla så nära jag var ;D


Här är ett videoklipp som jag spelade in när jag stod längst fram, hon går mot mitt håll också :D åhhh
sen spottar hon också på scnenen haha kolla in 2:26 hahaha  hon är så häftig på scen fortfarande, kan inte fatta att hon är 62 år :) fler videos kommer sen!!!

nej nu måste jag pausa från skrivandet, jag skriver resten av konserten senare :D bl.a. då jag träffade Patti jaaaa :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D kan inte fatta det!!! har inte smält det ännu!!

jag är rätt lycklig sålänge jag har musiken i mitt livåhh väskan är packad, vi stannar ju bara 3 dagar. Åker imorgonbitti vid halv 7 , åhh :D:D ska bli så kul!!!!!!! sen tar vi flyget vid 10 tiden.. sen på måndag är konserten åhhh jag tror jag ska hänga vid konsertenhallen där hon ska spela hela dagen tänk så ser jag henne liksom? nej jag ska inte förvänta mig det då blir jag bara besviken!! Men klart jag blir förväntansfull när jag ser denna bilden:Men tyvärr är det en stor konsert och jättemånga ska dit, var ju nästan helt slutsålt så fick inte jättebra platser men om jag hänger där hela dagen så kanske jag kan få en glimt av henne, man kan ju alltid hoppas!! Hon har ju fortfarande det från förr kvar i sig altså att man pratar med publiken och går runt och hälsar och sånt, det har jag läst att hon gjort men det är nog när det är på pubar hon spelar på och där är mindre folk!!! aja, detta får inte bli sista gånger jag ser henne spela :) Men hon har sagt att hon inte ens vet vilka låtar hon ska spela innan konserten det beror på hur publiken är häftigt men patti snälla spela denna låt på konserten, ni kan tro jag kommer att gråta då, mina tårar kommer rinna och om jag har otur min näsa också!!


I guess second best Is all I will know


katy perry - thinking of you
denna låten är så sjukt fin och bra och videon är så vacker den också och så har hon så snygga kläder i den!

katy perry
som sagt jag brukar inte lyssna på dagens artister för de tilltalar mig inte så mycket, jag lyssnar ALLTID på radiokanalen gamla godningar för 50,60,70, 80 -tals musik är mer för mig men ibland kommer där artister som jag gillar men mest band som t.ex. coldplay, the killers, oasis, pete doherty osv kanske inte jättenya band man från 90-talet iallafall och the killers & pete är väl från är senare.. Lady GaGa tilltalar mig inte alls usch, dåliga låtar (poker face är helt ok men det är den ända) som låter nästan likadant och sen ska vi inte gå in på hennes stil. Men så fann jag iallafall Katy Perry och jag gillar henne verkligen hon är i min smak, hennes låtar är faktiskt bra och hennes stil är helt underbar.. hon har blivit min nya stilikon, jag ska börja klä mig som henne så som en pinupa från 50-talet. Sen verkar hon ha en rolig personlighet också läser hennes blogg även om hon inte uppdaterar jätteofta men har läst igenom den och hon är härlig! Jag funderar skarpt på att färga mitt hår svart som hennes när jag tröttnat på det blonda, har ju haft svart förut! Det är så fint och om man är blek är det också fint!Speak to me, speak to me heart Into the light of reunion

var som sagt i stan igår, jag och lovisa åkte taxi hem vid 2 tror jag det var men jag är sjukt trött idag och ska upp tidigt imorgon och åka till flygplatsen vi ska åka redan vid halv 7 på morgonen så idag ska jag bara ta det lungt lyssna på Patti Smith och titta på en dokumentär om henne :) får ladda upp till konserten liksom så jag kan alla låtar utantill :D kan nästan alla men det är mest låtarna från de gamla albumen från 70-talet såsom Horses (1975), Radio Ethiopia (1976), Easter (1978), Wave (1979) kan inte dom nyaste albumen lika bra dom som är gjorde på 80,90-talet.. sen har hon gjort en massa böcker också herregud, jag måste ha alla det kommer stå mig dyrt!!!

 • 1972 - Seventh Heaven
 • 1972 - A Useless Death
 • 1972 - Kodak
 • 1972 - Early Morning Dream
 • 1973 - Witt
 • 1977 - Ha! Ha! Houdini!
 • 1977 - Gallerie Veith Turske
 • 1978 - Babel
 • 1992 - Woolgathering
 • 1994 - Early Work: 1970 - 1979
 • 1996 - The Coral Sea
 • 1998 - Patti Smith Complete
 • 1999 - Wild Leaves
 • 2003 - Strange Messenger
 • 2005 - Auguries of Innocence

 • jag är faktiskt väldigt nervös inför konserten kommer jag börja gråta? skratta? få en blackout och helt enkelt inte minnas något av konserten? det har hänt mig förr, när christina aguilera var min största idol och jag var och såg henne i globen då tror jag att jag tänkte för mycket på annat typ att jag var för glad eller något eller så svimmade jag kanske för jag kan inte minnas något av den konserten altså jag tror det är någon som döljer något för mig som inte berättar att jag faktiskt svimmade eller något, skulle inte förvåna mig! nej den här gången är det en mycket viktigare konsert det är en legend jag ska se, en som jag som 19-åring beundrar (ja, när man är 13 år som jag var vid christina konserten så beundrar man jävligt många sen bytar man efter ett tag fast henne gillade jag något år iallafall, tycker fortfarande hon är duktig!)

  Den här gången ska jag bara njuta av konserten men jag tror nog jag kommer fälla någon liten tår bara för jag är så lycklig och för att jag beundrar henne så stort!! Att person vars musik är fantastisk, personen som jag läst så mycket om i "Den ocensuerade historien om Punken, Please kill me" (och jag har alltid skrattat så mycket, så rolig hon är och galen! ) står framför mig och sjunger det är så fantastiskt och otroligt!!


  Känner ni igen 2:an i hörnet? haha, SVT! :)

  bara för hon är den bästa skådespelerskan ikonen som någonsin funnits, love!  17 juli 2009

  har varit i stan med elin och jesper idag så kom hem för typ 1½ timme sedan, vi åt subway och elin färgade sina ögonbryn och fransar som hon fick i studentpresent av mig!! :)

  ikväll blir det nog stan en sväng!!

  jag har alltid så intressanta inlägg nu för tiden, men skriver mest för min egen skull så kul att bläddra tillbaka och kolla vad man skrivit :)

  harry potter makes my night

  jag vill se en film men inte någon jävla kärleksfilm sånt orkar jag inte just nu, blir bara deprimerad!  Vad är då bara att se på? HARRY POTTER SÅKLART! tyvärr inte Harry Potter och halvblodsprinsen men någon av de gamla får duga tills jag lyckas ta mig till bion och se den nya.

  harry potter makes my night


  Puss

  UPDATE


  nu ska dom jävlarna bort, oren hud altså!!

  vägen till perfekt hy som marilyn monroe
  men läste också att hon tvättade sitt ansikte
  5 gånger om dagen (eller var det 15? återkommer med rätt svar)
  för att slippa finnarna kanske borde man göra det?
  vem vet? alla på 50-talet verkade ha perfekt hy, fanns ingen photoshop då heller
  och inte lika mycket skit att äta heller!!!

  00:55
  När man är uttråkad tar man rätt många konstiga bilder gärna konstiga poser också som är skitfula egentligen men som sagt jag blir aldrig bra på kort.. sedan är det en fluga som attakerar mig också satte sig på min läpp också och när jag ska försöka vifta bort den så stannar den bara kvar jag som trodde flugor var rädda? och när jag får bort den flyttar den bara sig till ett annat ställe jag vet inte hur många gånger jag rört den med mina händer, jag tror ju den ska flytta sig spännande!!

  Imorgon ska jag inreda mitt rum, sen är jag ensam hemma i två dagar kul.. vad kan man hitta på? eller vad kan man INTE hitta på rättare sagt?

  KITTYY PURRYYY

  hon är den som rör vid mitt hjärta mest förutom du


  Idag är det en vecka tills jag ska se henne, åh jag kan knappt vänta! Herregud, jag har inte fattat det ännu jag ska se en av världens bästa sångare, poeter, låtskrivare, konstnärer en legend helt enkelt!!! Detta framträdandet är så fantastisk också, får uppleva det snart <3 Patti Smith the greatest of them all, hon är så jävla cool också och det har hon alltid varit även nu vid 62 års ålder! :)  wish you could be here with me

  igår fick jag en jätte fin kommentar Martina kom över till mig när vi satt på Tycho och sa att hennes kompis tyckte jag liknade en filmstjärna, tack tack! inte alltid man känner sig som det just nu dagen efter känner jag bara för att sätta en låda på huvudet och skriva out of order eller någonting, känns snarare som jag ska vara med i ett extreme makeover.

  men man har ju sina bättre och sämre dagar
  och som jag blir alltid dålig på foto finns
  fan nog inte ett ända bra foto på mig alls..


  nu åker han faktiskt

  Benjamin åker hem imorgon det finns en hel del fördelar med det också han har varit här i två månader nu det är liiiiite för länge okej, men fördelarna är:

  jag slipper byta om i mörker varje gång jag ska lägga mig (vill inte väcka honom)
  jag slipper sitta och förklara nästan allt på engelska
  jag slipper sitta och lyssna på när han spelar klassisk musik
  och när han spelar på sin flöjt (okej om det hade varit något sexigt som munspel som bob dylan eller gitarr men flöjt hallå?)
  jag får vara mer fri, jag slipper komma hem varje kväll typ
  nu kan jag äntligen sova utan kläder sjukt varmt ju på sommaren, slipper ligga och svettas

  okej det där sista kan ha varit ett skämt men den får ni ta och fundera på ;)

  kommer kanske med de negativa nu men just nu känner jag mig fri nu kan jag göra vad jag vill tsss

  out of control

  sunday in bed

  Igår drog jag ändå ut på karnevalen träffade först Camilla och hennes kompis elin gick med dom ett tag sedan träffade jag Micke, Per, Olov, Johan och dom så då övergav jag Camilla haha nä men sa redan från början att jag bara skulle gå med dom ett tag. Vi gick in på tycho och satt där ett tag med en massa folk, träffade Julia också så längesedan :) sedan drog jag med micke till tältet för där var Elin och Matilda.. ja vi gick en massa runder ... sen gick vi och åt langos också!! Matilda klämde ner både en Langos och en kebab haha sjuukt hur hon orkade,!!! Sen efter det cyklade vi hem och micke förstörde sin cykel han satte fan benen i hjulen varje gång när elin skjutsade honom.. så till slut gick det inte mer!! hahaha som vi skrattade och elin skrek på han haha så kul!!  Idag sov jag sjukt länge, sedan var vi på hemmakväll och köpte lite filmer bl.a. en med angelina jolie bara för hon är så sjukt snygg (nej, jag är inte lagd på andra hållet) men filmen verkade spännande och den var sjukt bra... och Bridget Jones dagbok ettan och tvåan älskar dom filmerna!! Sen skulle jag köpte borta med vinden också men den fanns tyvärr inte.. efter det var jag och elin på campingen och åt sedan drog vi hem till elin och sen hämtade jim henne.

  jag är seriöst för trött idag


  Im not saying that I love you


  Nico är allt var magisk innebär

  karneval

  Igår var det karneval igen, gick dit med elin runt 11 tiden. Vi åkte karusell och gick runder lite sedan träffade vi jim och gick hem till honom vid ett och snackade och kollade på film sedan gick jag och elin hem i natten..

  Får se hur det blir idag då...  Nico

  tionde juli tvåtusennio

  Var på karnevalen igår med vem gissa? CAMILLA :D haha, förvånande, vi har inte sätts sen skolavslutningen den 11 juni. Det var kul att ses igen!! Vi hade faktiskt väldigt kul. Elin jobbade och micke och dom skulle inte ner dit tråkigt men det är ju idag som typ den riktiga karnevalen är haha!!! DET ÄR JU FREDAG :D Jag och Camilla snackade om lite saker som hon tvingade ur mig haha, hade mycket att berätta men sedan gick vi lite runder bl.a. till min farmor för jag behövde låna toaletten och då fick vi pengar av henne och hon tyckte camilla var så rar haha..  sen var det en PAPPA som flörtade med mig, aså äckel!!! Sen gick vi och såg han där Timbaktu (stavas?) Vi stannande inte hela tiden såklart men sen träffade jag Lina och senare Jesper och Martina och lovisa och dem förstås sedan träffade jag IDA OCH ÅSA Caisas stora systrar jag blev så glad av att se dom, precis som gammla tider när jag var hemma hos caisa och vi låg alltid uppe och pratade med dem om allt möjligt, minns att vi pratade speciellt mycket om konstiga människor i stan och skrattade så mycket av vi nästan kissade på oss, så roligt!!! :D Åsa kände igen mig direkt åhh SOPHIA LAVIN och så gav hon mig en stor kram:) Sen så sa hon att vi skulle se om IDA kände igen mig haha, det gjorde hon inte först så hon gick bara förbi men sedan så såg hon.. haha!!! :) Åsa sa att vi skulle gå och fika någon dag, det hade varit kul!! :) Så glad jag blev!!! Det har gått så långt tid dom är ju typ 28 år nu eller något haha!!

  Men iallafall, jag snubblade TVÅ GÅNGER HERREGUD!! Först över en sådan kant så det var tur att camilla gick brevid mig annars hade jag nog trillat i marken sedan efter det satte jag mig ner på en trappa utanför banken och när jag skulle resa mig upp då halkar jag igen hahaha.. som vi skrattade, jag är så sjukt klumpig så det finns inte!!


  förresten kan man göra lövbiff i mikrovågsungen? för då har jag gjort det!!!!
  Glömde bort tiden, aja lite mindre att diska iallafall ;)  Marilyn Monroe världens vackraste människa


  if no one cares now, is someone ever going to care?
  Norma jeane (Marilyn Monroe) och hennes mamma Gladys på första och sista bilden och på andra bilden Norma Jeane och hennes syster.

  "Ser du där" den mannen är din far"
  Detta hände en dag och det var Norma Jeanes sjätte födelsedag, första junidagen 1932 och det var en magisk morgon, förblindande och andlöst glittrande ren där i Venice Beach Kalifornien. Vinden som kom in från stilla havet var frisk och sval och luktade inte alls så salt och ruttet från skräpet från stranden som den brukade göra. och där kom mor det verkade som om hon bars fram av vinden. Mor med det magra ansiktet, de härligt röda läpparna, de plockade och målade ögonbrynen, kom för att hämta Norma Jeane, som bodde hos sina morföräldrar i ett gammalt fallfärdigt beige stenhus på venice boulevard - "Norma Jeane, Kom hit!" och Norma sprang, sprang till mor! "Norma Jeane, älskling kom" För Gladys var hennes riktiga mor. När hon ville vara det, när hon var tillräckligt stark.

  och som två olydiga små flickor på rymmen sprang mor och dotter nerför trapporna som om det varit en bersluttning, andlösa hand i hand och sedan ut, ut på venice boulevard och till Gladys spännande bil man kunde aldrig veta vad för bil som stod parkerad vid trottoarkanten. Och just den här strålande morgonen, den första juni 1932 såg Norma Jeane till sin förtjusta häpnad bilen var en klumpig Nash i samma färg som gammalt diskvatten och med fönstret på passagerar sidan spräckt i ett spindelvävsmönster och lagat med tejp. Men det var ändå en underbar bil och Gladys var så glad och ivrig; Hon som nästan aldrig rörde vid Norma Jeane lyfte nu in henne i passargerar sätet med sina båda handsklädda händer - "Hoppla, min gullunge" som om hon hade lyft upp henne på ett säte i pariserhjulet vid piren i Santa Monica för att hon storögd och förtjust skulle få flyga upp mot himmelen.

  jag tycker detta är så sorligt, "Hon som nästan aldrig rörde vid Norma Jeane" och ju mer man läser ju sorligare blir det, hon hade en speciell mamma som senare blev psykiskt sjuk.

  Norma Jeane är Marilyn Monroes födelsenamn för er okunniga :)

  Blonde

  Var på bibloteket innan idag vid lunch, lånade en bok blonde hette den och är en biografi om marilyn monroe, jag älskar verkligen Marilyn. Hon verkar ha en helt underbar personlighet sen är hon dödligt vacker också, men vackrast är hon när hon är naturlig (som på bilden nedan) utan för mycket smink och det blodröda läpparna. Desutom är boken så sorlig iallafall det jag hunnit läsa och jävligt tjock, den kommer ta långt tid att läsa. Förresten så blev marilyn Monroe dödad, jag tror inte på det där crapet om att hon tog en självmord, det var någon av Kennedys people som ordnade det. Sen lånade jag några böcker om Andar och andra sidan förvånande? inte alls haha. Jag älskar det, jag ska lära mig.. jag vill också upptäcka min mediala sida.


  Marilyn Monroe

  Var på Mcdonadls med Lovisa och Elin ikväll, haha köpte marängswiss skitgott! Imorgon blir det karnevalen antagligen!! :)

  PUSS


  cause there's a hole where your soul should be you're losing control of it  nu ska jag sätta mig och läsa så länge vi båda andas i trädgården, yeaahh twilight nörd men det är härligt när det regnar att sitta ute under tak förstås!

  Hope

  I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when their right, you believe lies so you eventually learn to trust noone but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together
  - Marilyn Monroe


  fredag

  Idag har jag varit och lämnat Thelma och Kasper på flygplatsen i Malmö, de skulle åka själv hem till Stockholm. En flygvärdinna tog hand om dem för de är ju bara 9 och 7 år. gissa vem som skulle åka med samma plan? ja Zlatan ibrahimovic. kulkul. Vi fick vänta till sist för Thelma och Kasper fick åka speciellt för de skulle åka ensamma så de får sitta längst fram och precis innan de skulle gå på när alla andra hade gått på kom Zlatan och jag satt och läste en tidning hörde hans röst vilket inte går att undvika och jag tittade upp och där stod han i militär shorts. Sen fortsatte jag och läsa min tidning så det var inte så mycket mer med det. Visst det är lite coolt men inget mer. Sen pratade jag precis med Jojo (Thelma & Kaspers pappa) och Thelma hade känt igen honom men kasper hade inte. Han satt precis brevid Thelma och Kasper fast på andra sidan och så hade han blinkat och Kasper och när Kasper sedan förstod att det var Zlatan så hade han blivit jättestolt haha aww hade ringt en kompis och allt haha.

  Köpte förresten en bok i Malmö också 1001 album du måste höra innan du dör
  awesome, alla viktiga finns med Patti Smith - horses, Sex Pistols - never mind the bollocks. the Velvet Underground & Nico, Nico - Chelsea Girl, Iggy pop & the Stooges, David Bowie med flera album, The new york dolls, blondie, Queen, The Doors, Janis joplin, Elton john osv... en massa bra artister

  Lite bilder från den här dagen

  Kasper, Thelma och jag som står i bakrunden

  jag och Kasper håller i Kattungen, jag var rädd att han skulle tappa den.

  Charlotte min moster och ett föl, hon är hästvan & har haft häst på sjögården när hon var yngre

  sjögården som btw camilla alltid pratar om

  Thelma

  Kasper

  Thelma

  Jag och världens sötaste kattunge fast det är samma kattunge på de andra bilderna också, jag gick och bar på den hela tiden tog tillochmed med den till hagen där hästarna var. Kunde inte lämna den, för den följde efter mig hela tiden. åhh, vill ta med den hem.. vet inte ens om det är en kille eller tjej. Men kattungen var mer intressant än hästarna haha fast jag har varit hästtokig, men jag gillar hästar fortfarande!


  ska snart dra ut, vi ska först till Micke och sedan ut till stan..

  de sa jonté

  Lovisa rekommenderade denna haha, SKRATTA så kul!!!


  010709

  jag har bränt mig så idag har jag stannat inne..
  I måndags låg vi på stranden i helsingborg till halv 7 sedan åkte vi hem på kvällen ringde jag och lovisa  micke och jesper så vi gick till campingen och handlade glass sedan åkte lovisa, micke & jag till helsingborg för att träffa elin och jim och så var vi i jims lägenhet.. när vi körde hem åkte vi till statoil det var de enda som hade öppet.. Igår träffade jag elin & så låg vi på stranden i helsingborg sedan åkte vi med jim han körde elin till jobbet och körde mig hem..

  jag ska nog snart träffa elin hon slutar jobba snart..


  Nico & Andy Warhol

  RSS 2.0