min favorit nico

Jag har hittat ett forum om Nico, så kul eftersom det inte skrivs så mycket om henne dels för att hon dog för 20 år sedan men också för att hon är rätt speciell. Det är så kul att hitta andra som också upptäckt att hon är speciell och fantastisk!

Hitta något om henne som var lite kul faktiskit men kanske sorligt på samma gång (?)Jag skrattade speciellt åt presenten hon gav sin son. Det är en på forumet som skrivit detta:

In reference to Nico and Ari, I came across this article a while back. I have always been very facinated by Nico. Cool chick !!

When Alain Delon's mother, Edith Boulogne, saw Ari's photograph in a French newspaper, she was instantly convinced it was her son's child.

Edith Boulogne [Alain Delon's mother]:

"I said to myself, that's my son's child. We went to see her [Nico], her and the baby. The kid was about two years old. He came running into my husband's arms. We were so moved. I saw my own son in him. And I truly believed that my son would accept him... When he heard about it two years after we had taken the baby, he had his agent tell me that I had to choose between the baby and my son. My husband said, 'Your son can feed himself, but Ari can't raise himself.' So we kept him.

Think about it, he was so little. Before we took him, she [Nico] dragged him around everywhere. He ate nothing but french fries, in train stations, hotels, airports. They lived like bohemians. She came to see him once in three years. She brought him something from America. Guess what? An orange. My husband and I looked at each other, speechless. We took the orange and thought, she's really not like other people... but I still liked her. She was the most beautiful woman I had ever seen".

Delon's mother adopted the child, giving him his last name: 'Boulogne'. At the age of 17, Ari ran off from his adoptive parents, joined Nico and became a heroin addict - turned on to the drug by mother (!). Five years later, on july 8th 1988, Nico fell from her bicycle while on Ibiza on and was brought unconscious to Cannes Nisto Hospital,were she died from a brain hemorrhage. Thereafter, Ari spent his much of his life in and out of detoxication clinics and psychiatric hospitals. In 2001, at the age of 38, living in Paris, he fathers a son and writes a book about his relationship with his mother called "L'Amour N'Oublie Jamais" (Love Never Forgets). Currently, Ari works intermittently as an actor under the name of Ari Päffgen, recently appearing in La Repentie, a movie about a mysterious, black-clad femme fatale.


Nico and Ari.

Nico

Nico and Ari


Nico


Nico & Andy Warhol

Nico

Nej nu måste jag nog ut i trädgården lite det är så fin färg nu för att det oskar & ösregnar då blir det så mysigt & alldeles grå himmel!!
PUSS

mysig tisdag

Idag har jag varit hos mormor för jag är sjuk idag, jag har skitont i halsen och klassen skulle åka och bada och inte så bra att bada när man är förkyld och ska sjunga på fredag och vill inte vara sjuk då. Vi åt kladdekaka i hennes trädgård och solade. Sedan kollade vi på Birgitte Bardot - och gud skapade kvinnan från 1956. Den var bra!=) Imorgon ska jag till Bakken i danmark, det ska bli kul. att åka karuseller är bland det bästa jag vet:)

äntligen har jag sätt den ;D

jag har det bra här i stockholm=) idag var vi och bowlade allihopa på heron city jag kom tvåa iallafall haha. Igår var jag och Thelma på bio på heron och såg Hannah Montana - The movie. haha men det var faktiskit jättebra, jag gillar hannah montana det är riktigt bra program! Men idag efter bowlingen köpte hittade jag Patti Smith - Dream of life och jag köpte den direkt, som jag väntat. Sedan köpte jag och gud skapade kvinnan men djävulen skapade Brigitte Bardot men jag har inte sätt den ännu =P sedan köpte jag en annan hannah montana film till thelma som present så vi kollade på den när vi kom hem och badade i poolen sen satte jag på Patti Smith - Dream of life och jag lovar jag satt och var överlycklig när jag satte på den så lycklig jag är haha.. men sen var den lite sorlig också, fick lite tårar i ögonen!!  Fast den var rolig också haha Patti och en kompis berättade vad det värsta stället de kissat på var och Patti hade kissat när hon var på flyget och så satt hon brevid piloten och där var antagligen ingen toa och hon hade bara en flaska med sig som hon hade haft vatten i innan så hon underhöll piloten och pratade med honom sedan så blev där mycket turbolens så han var lite upptagen så då passade patti på att kissa i vattenflaskan hahaha.. precis brevid honom haha!




patti smith åh jag blir så lycklig denna låten är fantastisk!! finns ingen bättre än patti!!

tisdag

I söndags var Mona och Abdu och oss =) Mona är min mormors syster och Abdu hennes man och de pratar franska så benjamin kunde prata med dom haha!!! Så vi pratade tre språk i söndags franska, engelska och svenska:)

nu sitter jag i skolan och segar, vill hem NU!! men imorgon är vi iallafall lediga och då ska vi till våra kusiner i sthlm!=)


nico aka christa päffgen

eurovision suger

jag brukar nästan aldrig se eurovision men idag gjorde jag det, tyvärr.. den där vinnaren sög ju och jag fick ont i öronen när han sjöng, han satte ju inte en enda ton. nej gör som england ha en låt färdigt sen får olika personer sjunga den och den som är bäst vinner.. och sverige hoppa ur eurovison nu för helvete! Det är BARA DÅLIGA LÅTAR!! okej england var rätt bra!


who killed nancy?


Kolla vad jag fick idag när jag öppnade brevlådan!! Glad blev jag iallafall. Har viljat ha den hur länge som helst nu. Så ikväll ska vi titta på den och äta godis vilket jag aldrig brukar äta! men nu ska jag cykla iväg och hämta ett paket på posten och köpa glass och sånt!! =) Det är ju faktiskt min namnsdag idag! =D

det var inte Sid som dödade Nancy och det ska de bevisa i filmen så det är intressant! Alltid intressant med olösta mord!
tack & hej.


Sids mom said to me: Do me a favor and make sure that one day the world knows whatever else my son was he was not a murderer.
Sids mamma tog livet av sig 1996.

typ världens bästa låt


jag älskar denna låten och det har jag gjort länge och det måste vara den bästa låten som gjorts eller en av de bästa iallafall.
..och vilken underbar röst han har!

blondie fever

jag ser världens bästa blondie dokumentär just nu. Den heter Blondie one way or another, De berättar även om CBGB's och alla de där banden i new york på 70-talet som spelade där, I LOVE! Jag skrattar hela tiden! haha. Debbie och Chris bodde i en lägenhete där det luktade kiss haha och de spökade de såg en två små barn som höll varandra i händerna.läskigt!

Här är ett litet smakprov:) och det nämner patti smith i detta klippet åhhh.. Hon och Debbie var lite ovänner haha =P åh pattis röst, underbar<3



fredag kväll

Igår cyklade jag och elin till stan och det var uppträdde och sånt det var kul.. Kändes lite som på 70-talet att ett band spelar på en liten klubb haha sånt gillar jag:) och jag träffade Anette där jag blev lite chockad att hon var där haha. men hon kollade på några av hennes elever som sjöng. För hon kom och hälsade och kramade om mig. Hon stod upp på stolen och sånt haha, Hon är BÄST! Efter det så hade jag följe hem med Per och Olov, bussen gick inte förän 57 vafan.. och kl var typ bara 15 över.. så vi bestämde oss för att gå hem från stan ända till borstahusen där alla vi bor. Det regnade också, det regnade bara mer & mer. Sen när vi var vid västervång började det värsta aså regnet gjorde ONT och det blåste så mycket att vi höll på att blåsa iväg haha. och det är inte jättelätt att gå i klackar i blåst och regn. Olov sprang sista biten men jag och per gick och jag lovar det var inte ett ända område på mina kläder som var torrt. jag har aldrig varit så blöt, jag var tillochmed blötare än jag är när jag duschar haha. DET VAR HEMSKT!! Hade mina älskade 70-tals jeans på mig=)

Nu ska jag och pappa till Ikea sen ska vi hämta benjamin:)


I'll be your mirror


The Velvet Underground And Nico (A Symphony of Sound) is a portrait of the band, recorded during a practice session at the Factory; shot in January 1966.
Detta är så coolt även om man inte gillar bandet så är det så coolt att se, så längesedan, över 40 år sedan! Nico är underbar, Jag kan sitta och titta på henne i evigheter, hon är så fantastisk och inspirerande. så fin när de zoomar in henne i början, vackra ögon! Sen musiken är alltid så sorligt och hennes röst, det är något sorligt med henne!! och så har hon sin son med som sitter och spelar också så sött!! :)

onsdag

Idag var jag först i skolan, jag, helena och daniella satte oss i bibloteket och så jobbade helena och jag med vårt arbete om musiken från 50-talet fram tills idag. Jag skrev om 70-talet idag och helena om 80-talet.. Det kommer nog bli flera sidor för jag har en massa om 70-talet jag vill skriva om haha speciellt om punkrocken förstås det är det jag kan mest ;) Vi gick hem redan vid nio tiden hård dag va? Men vi hann skriva mycket och ditta var upptagen som vanligt. Men 3:orna hade sin redovisning av sina projektarbeten så alla lärarna skulle lyssna på det. Samma sak igår fast du fick vi också sitta och lyssna, drygt. Men efter det gick jag hem till Farmor och vänta för jag skulle på ansiktsbehandling kl. 2. Har bara varit där en gång innan och det var längesedan. Jag gick först fel haha. Kom in i något annat hus där två st satt och hade fotmassage.. opss!!! Det kollade mycket på mig och undrade nog vad i helvete jag gjorde där haha. Lite pinsamt och jag bara "ursäkta, är detta hudvårds studion?" - "näää, det är nästa dörr"  Sen hittade jag äntligen rätt. Det var skönt:) 90 minuter.. jag somnade haha. Efter det gick jag och hämtade mina linser, äntligen kan jag se utan glasögon;) Det är så härligt för jag tycker absolut inte att jag passar i glasögon!!

nu lyssnar jag på the ramones
och nu ska jag se på how I met your mother, sjukt bra!!


bebe Buell någongång på 70-talet

ttwtwitwiltwilitwiligtwilightwilight




Var på Hemmakväll direkt när de öppnande Kl. 12 igår. Fick sitta och vänta i bilen 20 minuter sen gick jag in och köpte Twilight haha som jag längtat, jag hade helt glömt bort att den DVD hade kommit ut. Jag såg den igen igår åhhh kärlek haha. Jag älskar verkligen den filmen, jag har alltid älskat overkliga filmer som harry potter, narnia osv..

En cool video, så jäkla cool och rolig haha.. Olika små scener i twilight och så har de passande musik till.. så jäkla bra gjort!! haha


rock rock rock and roll high school

hello hello..

Nu lyssnar jag på The Ramones - Rock and roll high school.
Jag älskar Ramones, en av världens bästa band någonsin.. <3
70-talet äger, musiken var bäst då!!




Ska snart sätta mig och plugga :( bläe.. Jag som vill ligga i solen, fan vad varmt det varit de senaste dagarna, helt sjukt. Jag och Elin satt i hennes trädgård i onsdags och fyfan vad varmt det var. Sen hoppade jag på deras stutsematta haha sjukt kul. Hoppade hopprep samtidigt som jag hoppade på stuttsemattan sen hade vi gamla godingar radiokanalen på högsta volym, det hördes ända till busshållsplatsen haha.

När jag precis hade kommit hem på valborg och hade lagt mig så ringde mammas jävla mobil telefon och det är inte vilken ringsingal som helst det är en sådan som verkligen hörs, sådan gammal ringsignal. Då hade Philippe cyklat in i ett jäkla räcke sådant de har lite här och där så gammlingar ska kunna hålla i om de har svårt att gå eller något. Han såg det inte förän han var en halv meter ifrån det och han cyklade rakt in i det mitt i natten haha. Hela framhjulet var helt pressat och sönder. Han fick sätta Cyklen hemma hos Lina och dem för han hade följe med Linas föräldrar och Linas bror Karl hem. haha men så fort jag började tänka på det så började jag asgarva hahhaha *skadeglädje*

Nu ska jag acetontvätta golvet och lite av bokhyllan för jag har spillt svart nagel lack där.. Först råkade jag välta den lite så där kom några droppar på datorbordet och då tog jag upp nagellacket men självklart råkade jag välta ner det igen fast på golvet istället och då kom det jävligt mycket så en rätt stor del av golvet är svart, jag är klantig rätt ofta.

RSS 2.0