jag älskar nourhaha vad jag skrattar till denna haha jag bara älskar nour och hennes och Cissi's program Raj Raj... haha så sjukt kul

bilder..

när jag ändå var igång passade jag på att ta lite andra menningslösa bilder förutom de på charlie förstås de är alltid fina...


så sjukt söt..

nothing compares to you..


fina Debbie Harry (1977) lägg märke till spindelnätet i taket haha, får ta och städa någongång i taket då altså..Lp med David Bowie. haha.. ointressant men skitsamma min blogg;)

patti är bäst

jag har nästan inte lyssnat på Patti Smith på en vecka och jag började få lite depressioner och lite panik så nu lyssnar jag på henne på högsta volym och jag är lugn igen, bara jag hör hennes röst och hennes poetiska ord. Spelar ingen roll om hon pratar eller sjunger. Altså hon är nog den mest poetiska och kloka människa jag vet. Hur smart är hon inte. Såg en interjuv med henne från 70-talet när hon spelade i stockholm, herregud vad den kvinnan kan prata poetiskt och smart.. Hon säger vad hon tycker, men inte på ett taskigt sätt. Ni förstår säkert!!! Jag får lite tårar i ögonen när jag lyssnar på hennes ord, hon har så rätt!!
 
Här är den väldigt poetiska interjuv med patti i stockholm, haha så fin:)

filmer

Ibland blir jag lite arg när jag inte hittar mina saker.....

och då kan det se ut såhär..Jag blir sur och drar ut precis allt på golvet sen orkar jag inte städa upp och det är då min bror kommer in i bilden..!!!

Detta är inte alla filmer.. det är bara de i storarummet och alla är inte mina. Men mest är det såklart vänner eftersom vi har alla boxar och couplings. sen vissa filmer är gamla t.ex. pokemon och mary-kate och ashley filmer, okej jag tycker fortfarande att de är ganska bra haha. Sen mycket musik DVD:er som David Bowie, Blondie, sex pistols, Queen, Live Aid och Live 8 ni vet den välgörenhets galan de har ibland osv.  Sen filmer som Almost famous, Pearl harbor ja ni ser själva..

filmfredag..

Idag målade jag & Emelie i skolan på teatern. Det var bara vi två på hela lektionen. De andra i vår grupp är på praktik men resten av klassen då?.. jaja. Jag har målarfärg över allt. De hade ingen grön färg och det var ju inte så bra eftersom vi skulle måla en skog men sen kom vi på att vi kunde blanda färg så att vi fick grön, så jag gick in på internet för att kolla vilka färger man skulle ha.  Men vi hade bara en liten sån paljett eller vad man ska kalla det så all färg kom ju i princip utanför när vi blandade den. Men det var rätt kul:)

Inte mycket har hänt i skolan sen vi kom tillbaka från praktiken, vi har fått en ny städerska man det är väl allt.... =p
**** är lika knäpp som vanligt  (ni som känner mig vet, iallafall du sandra, haha)

Ikväll händer inget speciellt mer än att jag ska kolla på film tror det blir almost famous igen, en av mina favoriter och det var längesedan jag såg den nu! och så ska jag äta marabou mint choklad haha, en favorit!

Igår var jag och elin och åt pizza till lunch, hon har praktik och jag mötte henne. Efter det åkte jag hem och jag och min bror kollade på Stand by me från 1986. Fyfan vad bra den filmen är. jag såg den i skolan typ i 7:an och jag tyckte den var så bra men glömde bort vad den hette och jag har gått och tänkt på den i flera år och försökt hitta den. Sedan pratade vi om film i skolan så berättade jag om den filmen så sa helena att det var stand by me.. så sjukt bra den är.. sorlig också!  

Igår när jag och elin skulle cykla hem till elin vid kvart över 9 tiden så snöade det som in i helvete, sån regnsnö. Jag var blöt precis överallt. fyfan, hatar det! Sen kollade vi lite på The house bunny!! Orkade inte se hela..

aww, charlie ligger här brevid i soffan. Ibland kommer han in i en sådan djup sömn där han är helt borta, hör inget. Nyss låg han och hickade och drömde och gjorde såna ljud. men för det mesta vaknar han till av allt, bara man reser sig upp. snutt!!

FYFAN vad det ösregnar nu. sjukt mycket...


torsdag

Idag har jag jobbat till kl. 2, skönt! Imorgon jobbar jag på kvällen men då blir det lungt då ska vi äta pizza och kolla på TV :) haha härligt va? När jag slutat gick jag och hämtade ut kläder som jag & mamma hade beställt. Jag kom knappt hem, fyfan vad det blåste och jag mötte Elins syster hon fick gå hem så vi hade följe:) Det har varit fint väder de senaste dagarna, jag har kunnat ha mina vårskor på mig:) Det var varit sol & allt, bara blåst lite.

Nu sitter jag och lyssnar på Patti Smith. jag sjöng idag hos Anette, det var kul. Vi sjönt väldigt högt idag haha. snart börjar Scrubs så ska krypa ner i sängen och kolla på det..


nico

melodifestivalenjag hejade på denna, jag gillar ju opera :) fast jag gillade också snälla snälla haha, så cool låt och så fin. Man fick nästan tårar i ögonen.. musiken var så fin, påminde om en 60-tals låt..

en tråkiga lista

en lista som jag snodde från sandra

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?

 "Kom igen vi åker en sväng" sa Nico. Vi åkte till national parken Delaware Water Gap. Då och då doppade hon lillfingret i en liten flaska LSD som hon hade smugglat med från Schweiz. Jag fick smaka lite och vi både blev rätt höga. Hon sa att hon ville ta in på motell. "Visst" sa jag. Vad menar en kvinna när hon säger att hon vill ta in på motell? Nico menade ingenting. Jag vet inte varför hon ville ta in på motell. Vi tillbringade natten tillsammans under täcket men vi sov bara. Nico föredrog sina älskare halvdöda som Lou Reed.  jag var den enda som inte fick ett smakprov av Nico. Bob Dylan hade inte ett förhållande med Nico. han fick ett smakprov. ingen fick mer än ett smakprov.  Och ingen brydde sig. Efteråt ville de bara bli av med henne.
Jag tog med mig nico för att se velvet underground eftersom hon drömde om att bli popstjärna. (som hon sedan blev i velvet underground). Nico hade aldrig haft någon smak och givetvis tände hon direkt på Lou reed. Sedan började hon hänga med Andy Walhol. Han hade sin freakshow. Han och factory gänget var som ett kringresande sällskap av missfoster. Jag gillade aldrig factory jag äcklades av deras arogans. Nico blev en av dem men hon kom undan med det eftersom hon var så vacker. Precis som jag kom undan med mina dåliga sidor för att jag kunde skriva.  - ur: den ocensurerade historien om punken Please Kill Me. lite mer, men på bara en menning förstår man ingenting

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
en lampa

3. Vad såg du senast på TV?
Legally blonde 1. haha. den är så bra!

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
jag kollade på klockan för typ 15 minutersedan och då var den 16.20

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu?
The mamas & the papas - words of love :)

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
jag gick ut med charlie, vi var ute vid stranden. han rullade sig i tong ahh!!!

7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen?
på legally blonde 1

8. Vad har du på dig?
svart jeans, en svart volangtröja!!

9. Drömde du något inatt?
ja att min mamma blev jättesur på mig för jag höll i ett ciggarett paket.. haha

10. När skrattade du senast?
till filmen..

11. Vad finns på väggarna i det rum du är i nu?
några konstiga tavlor, en musik tavla full med fioler och gitarrer och en jätte läskig tavla.. fan vad konstiga tavlor vi har!!

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
haha, det gör jag alltid

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
inget speciellt..

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
åhhhh LEGALLY BLONDE 1!!!!!!!!!!

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
hmm.. skulle börja på collage, ett hus, kläder mm.. skänka bort speciellt till djur som har det svårt!!

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
äsch det är lite mer mystisk ifall de inte vet allt..

17. Tycker du om att dansa?
ja haha

18. George Bush?
nej OBAMA!!

19-20.  Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
vet inte ens om jag vill ha barn...

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
jag vill flytta utomlands och jag ska.. orkar inte bo i detta SKIT landet!!

22. Vad vill du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten?
hmm.. det var svårt.. får väl se då:)

23. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor?
ingen!!


fina nico

you said when you were with me that nothing made you high..

Min nya favorit låt, lyssnar på den hela tiden.. helt underbar och sorlig. Fäller några tårar. Altså den där Patti hon har sån inlevelse när hon sjunger så allt hon säger eller sjunger är så trovärdigt, hon trollbinder en verkligen..Hon är bäst helt enkelt och hennes röst åhhh.. den är så underbar!!! och efter 31 år sjunger hon den lika bra, det är galet..

 
Patti Smith - We three

You say you want me.
I want another.
Say you dream of me.
Dream of your brother.
Oh, the stars shine so suspiciously
For we three.

You said when you were with me that nothing made you high.
We drank all night together and you began to cry so recklessly.
Baby, please, don't take my hope away from me.

You say you want me.
I want another, baby.
You say you wish for me.
Wish for your brother.
Oh, the dice roll so deceptively
For we three.

It was just another saturday
And everything was in the key of a.
And I lit a cigarette for your brother.
And he turned and heard me say so desperately,
baby, please, don't take my hope away from me.�

You say you want me.
I want another.
You say you pray for me.
Pray for your brother.
Oh, the way that I see him is the way I see myself.
So please stand back now and let time tell you.
Oh, can�t you see that time is the key that will unlock the destiny
Of we three?

Every night on seperate stars, before we go to sleep, we pray so breathlessly.
Baby, please, don't take my hope away from me.Patti Smith  - We Three live 61 år gammal
lika cool fortfarande..

en skitbra artikel om patti, 70-talet och punk
"Jag läste något så jävla rätt.. och så jävla bra om punken att jag måste kopiera det och hur punken var förr.. det har spårat ut nu."

Text: Joakim Idering   Foto: Oliver Ray/Arista

Patti Smith är en av de mest fantastiska gestalterna i musikhistorien. Och hon är allt vad punk är. Man kan inte bli mer punk än Patti. Ni förstår, punk för mig kommer alltid innebära viljan och förmågan att förmedla känslor på ett sätt som får människor att lyssna. ~ som tagit ut MINmun

Just nu förknippas ofta punk med tuppkammar, sönderslitna t-shirts, uppkäftighet och vandalism. Men det här är inte punk. Simon från Östermalm hoppas på att bli känslomässigt accepterad av sina känsliga diktvänner genom att klä ut sig i fan-vet-vad. Och visst det är helt ok, så länge folk, och Simon själv, inte ser Simon som en punkare, eller att han skulle vara bättre än oss alla andra losers.

En punkare förmedlar vad hon/han har att säga på sätt som får männiksor att lyssna. Jag upprepar gärna den här meningen fler gånger. Grupper som klär ut sig till fan och hans moster och ränner runt och slår sönder rutor eller sitter och kastar kottar i en skogsdunge (därför att det är vad man gör om man är cool och annorlunda) är inte punkare. Punkare är självständiga individer, oberoende av utseende och grupptryck.


John Lydon (Johnny Rotten), sångaren i Sex Pistols, sa om punkrörelsen 1975-1977: "Women started to consider themselves as more than second-class citizens. Punk made that clear".
Och Patti Smith är den kvinnliga urpunkaren. Hon var den som stod på CBGB's scen i New York 1975 och hänsynslöst spottade ut det hon hade att säga. En punkens taleskvinna. Precis som det brukar vara vid klassiska ögonblick kunde man just då inte veta att hon skulle komma att föda hela nya generationer musiker, och förändra synen på musik. Hon var den första kvinnliga musikern att blotta sina känslor och så öppet framhäva sin kvinnliga attityd, och hon gjorde det på ett så mästerligt sätt att ingen hittills har kunnat överträffa henne. Siouxsie and the Banshees, Blondie och PJ Harvey hade förmodligen inte funnits utan Patti Smith.

 


Punkens år gav uttryck åt friheten att skapa vad du än ville. Det behövde inte vara så uppklätt fint och pampigt längre. Om det fanns en artist som hade något att säga så släpptes den lös. Nu odlades ju givetvis också en del skit i punk-skörden, band som bara hängde på trenden utan att själva framstå som individer. Det blev till slut en freakshow och punken blev för att återigen citera Johnny Rotten "Accepted, absorbed back into the system, the shitstem".
Det var kanske oundvikligt att punkens idé skulle utnyttjas och förstöras till något riktigt fult - det kryllar av människor som inte förstår sig själva och blir därför tvungna att haka på en trend. Sex Pistols som band slutade i precis rätt tid. De hade gett ut 'Never mind the Bollocks' och sagt precis vad de ville säga.
Patti Smith däremot var mer en del av den tillbakadragna punken i den mån att det inte fanns en chans att kopiera hennes musik. Just hennes talang var svår att ta efter. Inga kids klädde heller ut sig till Patti Smith i samma utsträckning som man klädde ut sig till Sid Vicious eller Joey Ramone. Vad som istället levde vidare i Patti Smiths spår var själva inställningen av total frihet. Redan nämnda Siouxsie and the Banshees, Blondie och Polly Harvey är bara några som tagit vara på Patti Smiths anda.

Till skillnad från Sex Pistols, The Clash eller Ramones så har Patti Smiths musik utvecklas. Att se de tre förstnämnda banden uppträda med ny musik i mitten på 1980-talet hade sannerligen nog inte varit en vacker syn. De släppte sina klassika album i mitten och i slutet av 70-talet som snorungar och det var det som gjorde banden så bra. Patti Smiths musik vill jag påstå är mer universiell och tåls att spelas av henne som vuxen för vuxna, mer än för kidsen.


Första gången jag hörde låten 'Birdland' så upptäckte jag den där känslan i hennes röst, den magiska friheten, bekymmerslösheten, allting-är-verkligen-möjligt-känslan, som gav liv åt låtens olika sekvenser och som fick mig att räcka ut mina armar för att lyda hennes vädjande ord "take me up, take me up, let's go up". Hennes röst präglar hela 'Horses'-skivan och gör den till allt vad Patti Smith är. 'Birdland' är en av mina livs favoritlåtar, helt enkelt p.g.a. att den är så obeskrivligt naturlig. Patti berättar den på ett sätt som engagerar vid första tonen, och får lyssnaren att förstå precis allt hon sjunger om: det blir till en självklarhet, och det blir ens egna liv som berättas. Den är, precis som många andra av världens bästa låtar, en saga med flera olika invävda historier, översatt till musik. Hon struntar i hur det kan komma att låta, det enda hon vet är att det hon skapat är en skapelse från den innersta mittpunkten av hennes själ.

Smith är originalitetens och självständighetens moder. Vi älskar henne för det. Och just hennes första skiva 'Horses' är det yttersta beviset på hur utomjordiskt fantastisk Patti Smith är, och hur väsentlig hon alltid kommer vara, nu 27 år efter att hennes debutskiva släpptes. Det är en ibland alltför underskattad kvinnlig förebild. Hon är allt vad punk är.

Källa: http://www.revolver.nu/artikel/?article_id=865


gårdagen

Igår var jag och elin på bio så mycket folk, vi kunde inte ens köpa dricka och popcorn innan för klockan var redan 21.15 och filmen vi skulle se började 21.00 fast då var det ju reklam också.. vi kom in precis när filmen börjat så vi fick gå ut under filmen och köpa popcorn och dricka och då var det ingen kö, skönt fast egentligen hade de stängt men killen i kassan var så snäll så han sa att det gick bra att köpa ändå :) haha, vi var verkligen klumpiga inne i bio salen först tappade jag mitt glasögonfodral och det hördes RIKTIGT högt så jag och elin började skratta sedan tappade hon pengar först en krona och sedan en till osv.. flera gånger haha ännu mer skratt sedan tappade jag något mer.. minns inte var de var! haha sen fick jag gå mitt i filmen på toa också.. De andra tyckte nog vi var skit jobbiga haha..  haha

jag fick en jättefin present av Elin som hon köpt till mig i thailand. Det var en börs och så en nesesär det var jättefint, fint tyg och allt. min gamla nesesär (som jag också fått av elin någongång i julklapp) har börjat bli för liten så det var perfekt:) sedan fick jag ett fint rosa nagellack också:D tack tack tack!! :D <3

Efter det åkte vi till stan en stund sedan körde Lina mig hem fast hon inte ens skulle hem. Hon har alltid varit så snäll mot mig (eller nej inte alltid, som vi har bråkat också haha och hon retade alltid mig jämt när vi var mindre och jag blev alltid lika arg haha) men vi har ju känt varandra sen vi föddes så vi har alltid varit som systrar.. syskonkärlek!!

pusspuss

Patti Smith kärlek

 
Patti smith, live in stockholm 1976

fyfan, vad jag älskar denna människan.. och denna låten. Jag älskar speciellt när hon sjunger sådär snabbt i versen haha hur lyckas hon? Jag lyssnar på det om och om igen, det är så bra.. haha Hennes texter är så grymma också.. en dag då ska jag träffa henne, det är ett mål jag har i livet!!

michelle phillipsfrån the mamas and the papas, jag älskar hennes stil så hippie!

the mamas and the papas.

nu är jag ledig fram tills på måndag, ska bli väligt skönt. Jag har inte gjort mer idag än att lyssnat på the mamas and the papas, för er som inte vet var de ett band på 60-70 talet. Ett ascoolt band, lite hippie stil sådär. De har gjort bla. "dream a little dram of me", "California dreaming", "monday monday" osv..

Imorgon ska jag hem till Anette, ska sjunga fast jag är lite sjuk.. har ont i halsen och är rätt så slö! men hoppas det är bättre imorgon.
afrikansk gryta:)

Idag har vi varit hos mormor och mormors syster Mona som är på besök, Hon bor nere i afrika och har bott där de senaste åren, hon är gift med en därifrån men nu håller dem på att flytta till Paris och hennes dotter (min mammas kusin)  Alexandra bor där också med sin familj i elfenbenskusten men just nu ska dom också försöka flytta till paris :) Dom pratar ju franska och så:) I sommar kanske vi ska till Paris och hälsa på:D Hon sa att vi fick komma när vi ville..
Mona gjorde en supergod afrikansk gryta med couscous, kyckling, massa grönsaker som moröter, kål, sqausch (?) och lök, sedan har man russin också.. det är iallafall supergott.. :)

Sedan pratade vi lite och så, superkul iallafall:D Alltid roligt att träffa henne så hon kan berättar allt möjligt hur det är där borta, vi träffas ju inte så jätteofta precis.. det är ju lång resa till afrika och dyrt.. men nu när de antagligen flyttar till Paris så kan vi ses oftare de har redan en lägenhet där.. Hon och Abdu (hennes man):)

Sedan sa Mormor att jag skulle ringa Thelma för hon har fått en Mobil nu när hon fyllde 9 den  28 Februari, haha. Så hon blri så glad när man ringer.. Hon sa att Jojo eller johan (hennes pappa) ändrar ringsignalen hela tiden och nu har han pratat in "pappa är bäst, pappa är bäst" så det kommer upp som ringsignal nu när man ringer hahaha! :D

Mona sa att jag liknade en sån filmskådis från 50, 60 -talet haha. Typ Marilyn Monroe eller någon sån haha. Då blir man ju glad iallafall jag, jag älskar filmstjärnor från 50, 60 talet.
bättre sent än aldrig..

rundresa i FLORIDA DECEMBER 2008


på vägen till chicago visade de "breakfast at tiffany's" älskar den:), godis som vi köpte inne på taxfree:)..äcklig flygplansmat!!! och allt kul jag hade på planet det var såklart läsning, ipod och massa tidningar, sedan spelade jag och Thelma kort också :)


Jag och Jojo, Kasper och Thelma på flygplatsen i Chicago, kolla all snö, där fick vi vänta 6 timmar plus 4 timmar förseing, gissa om jag var trött, hade typ varit vaken i nästan två dygn.. Jag köpte starbucks kaffe med vit choklad mums :D 


Chicago, utanför.. det var snöstorm.. och sedan är vi framme, det är hotellrummet i Miami där vi spenderade en natt.. Vi kom fram kl halv 5 Florida tid.. så det var typ förmiddag i sverige då.. och så utsikten från hotellet i miami


Thelma och Kasper på på förmiddagen när vi skulle börja vår rundresa, först åt vi på Burger king, för vi sov förlänge för att kunna äta frukost haha.. Sen sista bilden är när vi är på väg till Key West, en liten Ö så det tar några timmar från Miami. Man får åka igenom en annan Ö först.


Mormor när vi tog en paus och gick och tittade lite på utsikten. Fin utstkt på vägen till Key West:D


 Thelma och Kasper :) och jag, Jojo, Thelma och Kasper på väg mot Key West, jag och Lotta bytade plats så jag fick sitta en stund i Caben :) Det var så härligt, solen lyste och det blåste skönt och musiken på högsta volym åhhhh:D och på sista bilden är vi nästan framme i Key West;D

Key West, inne i stan!! Ett gulligt hus i key West och så nere i Hotell lobyn.


På väg ner för att sätta sig och ta något att dricka, jag tog någon supergod lemonad och så spelade Thelma, Kasper, Filip och jag kort, tecken eller som Thelam och kasper säger "fyra manna kotte" =SKey West var helt fantastiskt, jag hade lätt kunnat bo där.. En mysig Ö, allt ser så gammalt ut, husen, gatorna, resturangerna mm.. Det är små gulliga hus och de vackta blåa havet. Det går tuppar och hönor på gatorna haha.. De spelar live musik nere vid strändanden och där finns små resturanger där man bara kan sätta sig och ta något och dricka och titta på solnedgången och de vackra havet och segelbåtarna och samt lyssna på musiken:) Sedan fanns där massa små affärer, där de sålde bla. smycken, kläder och sånt.. allt möjligt!! åhh underbart, ta mig tillbaka!!! <3 Sen åt man mycket skaldjur också.. vi åt de nästan hela tiden, man äter det mest där!!! Kanske flyttar jag ditt någongång i framtiden, om jag blir gammal och pensionär men även innan, man kan bo där vilken ålder man än är i :D


såhär ser lilla Ön Key West ut:) helt underbar..


fler bilder kommer typ imorgon :) är ledig imorgon, nu ska jag titta på High school musical 3 haha;)

Oscarsgalan

jag såg sammanfattningen av oscarsgalan och jag måste bara säga att som jag grät när Kate Winslet vann oscars för bästa kvinnliga, hon är värd det. Hon är så underbar, en sån underbar personlighet och så vacker jag har älskat henne sedan Titanic.
Ville också att Angelina Jolie skulle vinna för hon var så fantastisk i filmen Changeling, den är så sjukt bra! Men en kan ju bara vinna och Kate Winslet var värd det!


RSS 2.0