if no one cares now, is someone ever going to care?




Norma jeane (Marilyn Monroe) och hennes mamma Gladys på första och sista bilden och på andra bilden Norma Jeane och hennes syster.

"Ser du där" den mannen är din far"
Detta hände en dag och det var Norma Jeanes sjätte födelsedag, första junidagen 1932 och det var en magisk morgon, förblindande och andlöst glittrande ren där i Venice Beach Kalifornien. Vinden som kom in från stilla havet var frisk och sval och luktade inte alls så salt och ruttet från skräpet från stranden som den brukade göra. och där kom mor det verkade som om hon bars fram av vinden. Mor med det magra ansiktet, de härligt röda läpparna, de plockade och målade ögonbrynen, kom för att hämta Norma Jeane, som bodde hos sina morföräldrar i ett gammalt fallfärdigt beige stenhus på venice boulevard - "Norma Jeane, Kom hit!" och Norma sprang, sprang till mor! "Norma Jeane, älskling kom" För Gladys var hennes riktiga mor. När hon ville vara det, när hon var tillräckligt stark.

och som två olydiga små flickor på rymmen sprang mor och dotter nerför trapporna som om det varit en bersluttning, andlösa hand i hand och sedan ut, ut på venice boulevard och till Gladys spännande bil man kunde aldrig veta vad för bil som stod parkerad vid trottoarkanten. Och just den här strålande morgonen, den första juni 1932 såg Norma Jeane till sin förtjusta häpnad bilen var en klumpig Nash i samma färg som gammalt diskvatten och med fönstret på passagerar sidan spräckt i ett spindelvävsmönster och lagat med tejp. Men det var ändå en underbar bil och Gladys var så glad och ivrig; Hon som nästan aldrig rörde vid Norma Jeane lyfte nu in henne i passargerar sätet med sina båda handsklädda händer - "Hoppla, min gullunge" som om hon hade lyft upp henne på ett säte i pariserhjulet vid piren i Santa Monica för att hon storögd och förtjust skulle få flyga upp mot himmelen.

jag tycker detta är så sorligt, "Hon som nästan aldrig rörde vid Norma Jeane" och ju mer man läser ju sorligare blir det, hon hade en speciell mamma som senare blev psykiskt sjuk.

Norma Jeane är Marilyn Monroes födelsenamn för er okunniga :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0