Patti genom åren

var bara tvungen att göra ett sånt här kollage för jag tycker det är kul + att hon förändrats så mycket genom åren haha så kul!


så söt


Patti med sina syskon, Patti är den man ser mest av de tre:)


Patti är den längsta eftersom hon är äldst :)


Patti i klassen



Patti i high school man känner knappt igen henne..


Patti i en fin klänning? shit.. inte alls likt henne men kul att se!


herregud, kan inte tro att det är hon.. awww, tänk att hon sätt på klassisk "preppy" ut eller vad man ska säga men jag är glad att hon blev rock/punk passar henne så mycket bättre :D haha


klassens clowner om man dömer av att kolla på bilderna kan man inte tro det men om man tänker på hur hon ser ut och är senare så förstår man det :)


Patti Smith och Robert Mapplethorp.
Förändringen började komma stil och utseende mässigt, Patti började på en skola som lärare men hoppade av för hon blev oplanerat gravid (jag tror hon adopterade bort men hon kan ha gjort abort också är inte säker) efter det jobbade hon  där man gjorde en grej på barnvagnar för att tjäna pengar, hon hatade att jobba där för alla var hemska och otrevliga och hon skrev en låt om det Piss Factory. Sen flyttade hon till new york och träffade Robert Mapplethorp och Piss Factory kom ut som singel innan hon släppte sitt debut album. Robert var en fotograf och hon ställde ofta upp som modell till honom! De hängde utanför klubbar och hoppades på att få bli vän med en massa folk och bli en av dem och de blev dom!


patti med sin keith richards tröja




Patti och Robert


Patti och Robert

Patti Jobbade i en bokaffär och senare som musik/rock journalist vissa av de saker hon skrev publicerades i Creem magazin och Rolling stone magazine  . Efter hon och Robert gjort slut var det goda vänner och  han dog 1989 av aids.

Hon dejtade Allen Lainer från bandet Blue Öyster Cult och skrev några av deras låtar!

Patti träffade Lenny Kaye och de startade ett band tillsammans och hon som frontkvinna och de var då de släppte singlen Piss Factory, sen tillkom fler band medlemmar.


Patti Smith Group






Patti Smith träffade Jim Caroll och började dejta honom.





Patti och många andra började uppträdda med sin Poesi på porrbio för att de var det enda stället som ville ta emot dem, Patti var alltid huvudnummret och folk älskade henne, alla blev tagna av henne. Lenny Kaye brukade spela gitarr i bakrunden när hon läste upp sin poesi. Patti fortsatte med sin Poesi även efter hon släppte album!
Lenny Kaye träffade jag också, han stod utanför när Patti kom ut också och han signerade också atugrafer och han lånade min penna två gånger haha och tackade för lånet :P sedan önskade pappa han trevlig resa till Japan och han tackade hahha... så coolt de var efter Patti gått in :P

Patti och Lenny Kaye






Patti så Vacker, åhh!<3


Patti Smith och Bebe Buell i svart kappa vem som är i mitten vet jag inte.


Patti med Jackie Curtis (transa) och Penny Arcade, Penny berättade att hon & Patti var lite kära det var mer än bara vänskap även om de aldrig hade ett seriöst förhållande eller något. Patti gillade killar & Penny med mest tror jag men det var väl något iallafall vad Penny berättat i boken please kill me




Patti uppträder i början av sin karriär!!









Patti och Clive Davis
senare började hon även sjunga sina & bandets låtar på bl.a. CBGB och blev 1975 signad av Clive Devis till Artista records.


Clive Davis och Patti Smith efter hon bröt en nackkota.
Patti och hennes band uppträdde i Tampa, Florida där hon trillade av scnenen och bröt en nackkota, det var blod på hela golvet!

Patti gjorde en låt med Bruce Springsteen


Patti och Bob Dylan, Patti är ett stort fan av honom och han stämde en gång hennes gitarr innan hon blev känd och hon är så stolt över det:) Hon turnerade även med Bob 1995 eller 96 tror jag det var efter Pattis man dog, han frågade henne för hon var nervös och hade varit borta från rampljuset så länge och hon var ledsen eftersom både hennes man, Robert, Richard solh (hennes pianist i hennes band) och hennes bror (tror han hade dött då) hade dött. Bob ville få hennes göra det hon älskar för att bli gladare!



Patti Smith och Lou Reed











Patti med sin syster Linda




Lite av Pattis band, Dee Dee Ramone från The Ramones, Tom verlaine från television (spelar nu i Pattis band) och John Cale från Velvet underground producerade även Pattis debut album Horses.
 

1979 gjorde Patti sitt sista album och sedan gifte hon sig med fred sonic smith och flyttade till Detroit och fick två barn, Patti släppte sitt nästa album 1988 och när Fred dog släppte hon ett album 1996 gone again för att hedra honom och hon kom då tillbaka till rampljuset och släppte fler album!!



Fred och Patti på äldre dagar!







På Roskilde festivalen :D I Patti Smith - Dream of life (filmen) när Patti är hemma hos sina föräldrar så har hennes pappa en Roskilde Festival tröja så sött :D








Utanför GBGB tror det var sista konserten innan de stängde för gott Patti uppträdde där då, nu är det typ ett musum/affär
!
Patti och hennes son Jackson Smith


Patti och David Bowie


Patti och hennes son Jackson






okej,It's offical världens bästa kvinna!!





Håller på att göra mat till Thelma, Kasper och mig, jag passar ju dem! Nu blir det Mat och gröna milen! Senare blir det Chips, godis, läsk och ben&jerry glass :D

Kommentarer
Postat av: Elisabet

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ coola bilder. Tack !!!!!!!!!!!!!

2011-06-03 @ 18:38:52
Postat av: Tina Säufferer

Hej Sophia,



my name is Tina and I am working for a Germam TV Broadcaster. We are currently doing a documentary on Patti Smith and I came across your webblogg and would like to ask a couple of questions about the pictures on your site. Could you get in touch with me via my email address? Thank you very much and looking forward to hearing from!

[email protected]

or [email protected]

Thank you, Best, Tina

2012-04-25 @ 12:10:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0