30 år sedan nancy dog..

Idag den 12 October är det 30 år sedan nancy spungen dog..  Hon dog den 12 October 1978 på chelsa hotell i New york hon vart bara 20 år gammal.. hennes pojkvän var den 21åriga Sid Vicious from punk bandet "The sex pistols" Hon hittades inne på toaletten under handfattet i svarta underkläder knivhuggen med ett hugg i magen.
en bra kortfattad video om Sid Vicious och Nancy spungens förhållande..


dom ser så sorgna ut på något sätt, men där hade dom nyss varit i rättegång för narkotikainnehav.

När namnet på henne offentliggjordes slog nyheten ner som en bomb och ledde till förstasidesstoff världen över.
Skvallerpressen hade fått ännu en skandal att gotta sig i - precis som den sensationslystna allmänheten. Nancy var 20 år vid sitt sorgliga frånfälle. Bara några månader senare -- den 3 februari 1979 - skulle Sid, 21 år, följa henne i döden efter en överdos. Dessförinnan hade han redan försökt ta livet av sig. Polisutredningen kring Nancys död lades ner efter Sids bortgång. Många kallade kärleksparet för punkrockens svar på Romeo och Julia. 1983 släppte Nancy Spungens mamma om nancy där hon beskrev sin dotterns plågsamma liv, nancy var okontroll bar och ingen kunde hjälpa henne och hon började redan knarka som 14 åring, hon hade pysykiska problem. Men Nacy's mamma Debrorah ville att folk verkligen skulle få veta en sanningen och inte det som hela tiden stod i tidningarna, jag har själv läst boken och måste säga att det är en bästa bok jag någonsin läst, jag sitter fortfarande och bläddrar i den då&då och om någondag ska jag läsa om hela och jag ska även köpa den engelska versionen och läsa den. Även johnny rotten har läst boken om nancys liv. 1986 släpptes en film om Sid och nancy som heter  Sid och Nancy love kills. Filmen är bra, fast om man läst boken vet man att mycket av det som är i filmen inte stämmer. även johnny rotten som var sångare i Sex pistols säger att mycket i filmen inte stämmer och att Alex som gjorde filmen borde tagit reda på mer fakta om allt innan han gjorde den. Men johnny säger även att Gary Oldman som spelade Sid Vicious, gör det fantastikt jobb och jag får hålla med om att han verkligen är lik och duktig:)  I februari nästa år (2009) släpps ännu en film: Who killed Nancy? Denna ifrågasätter om Sid verkligen var den knivhögg henne till döds.
Chelsea Hotel i New York var vid den tiden ett beryktat tillhåll för både knarklangare och narkomaner. Det förekom en ganska frekvent ström besökare till Sid och Nancy, så kanske en knarklangare kan ha orsakat hennes död. Många av Sids vänner och andra folk säger att Sid verkligen inte kan ha gjort det för han älskade nancy så mycket. men som Nancy's mamma skriver i boken så tror hon att Nancy tvingade Sid att göra det och dessutom hade sid tagit droger då och även nancy. Men Nancy sa alltid att hon aldrig skulle uppleva sin 21 födelsedag och hon fick rätt... nancy fick skulden för Sex pistols splittring för Sid blev knäpp när han inte fick vara med Nancy och nancy var allt han kunde tänka på.
McLaren (Sex Pistols manager) som de övriga medlemmarna i Sex Pistols hatade Nancy Spungen. Hennes närvaro vilade hela tiden som ett svart moln över Sid, har en av dem berättat många år senare.
Johnny Rotten har sagt vid ett tillfälle:
Det finns ingenting av hämndbegär med att jag kallar henne för ett monster. Hennes självdestruktivitet var sådan att hon ville dra så många människor med sig i sitt fall som möjligt.
Alla gjorde allt för att hålla henne borta ifrån Sid. Vid ett tillfälle fick Johnny Rotten hålla henne i fötterna ut genom ett hotellfönster och hotade att släppa taget.
Ingenting hjälpte.
det var även nancy som fick Sid att började med doger, hon fick sid att börja med den farligaste drogen av alla Heroin. På Nancy Spungens gravsten i Bansalem, Pennsylvania, står idag förutom hennes namn födelse- och dödsdatum en mening som på ett utomordentligt sätt sammanfattar hennes liv: "Your Odyssey is over - sleep in peace." Din irrfärd är över - sov i ro.
Sid Vicious kremerades och uppgifterna går isär om askan efter honom spreds på Heathrow-flygplatsen i London eller om den ströddes över Nancys grav. Den enda som visste sanningen om detta - Sids mor - dog för några år sen av en överdos och tog sin hemlighet med sig i graven. Han sa att han ville ligga brevid nancy men det ville inte Nancy's mamma eftersom det var en familjegrav som hon säger i boken.

30 år, gud så längesedan. Min mamma sa "gud vad tiden går snabbt" det är sant, jag blir ledsen av att tänka på Nancys plågsamma liv. Inte som andra döttrar heter boken som hennes mamma skrev om nancys liv från när hon föddes till hennes död så att ni vet, superbra bok som alla borde läsa..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0